● Autogén Tréning

Stressz csökkentése Autogén Tréning relaxációval

Stressz csökkentésére bárhol, bármikor alkalmas az Autogén Tréning

Az Autogén Tréning relaxációs módszerének kidolgozása a német Johannes Heinrich Schultz neuropszichológus nevéhez kötődik, aki a különböző relaxációs módszereket vizsgálva  egy olyan ideológia és világnézeti szempontból semleges, tisztán tudományosan megalapozott relaxációs technikát dolgozott ki, mely  által 10-15 perc alatt fekve vagy ülve jól kipihenhetjük magunkat. Hatása minden más frissítő szernél, tevékenységnél összehasonlíthatatlanul radikálisabb. Egy-egy fontosabb megbeszélés, tárgyalás, munka elvégzése, vizsga, verseny, stb. előtt pedig valóban csodaszernek számít. Nemcsak a fáradtságot szünteti meg, hanem erőt, energiát és önbizalmat ad.

Az autogén tréning technikáját megtanulva a résztvevők a mindennapjaikba beépítve képessé válnak saját testük káros stressz reakcióinak a szabályozására, lenyugtatására. Az Autogén Tréning elsajátításához egy relaxációs vezető segítségén kívül semmi másra nincs szükség. A tanfolyam elvégzése után saját magad végezheted a gyakorlatot. A vegetatív idegrendszert gyakorlással, kondicionálással ellazítjuk, létrehozva a nyugodt, ellazult testi és lelki állapotot. Önállóan (autogén), rendszeres gyakorlással akár 10 perc alatt megteremti a lelki nyugalmunkat,  a mentális-érzelmi-testi lecsillapodást, elengedést.

A hosszan tartó stressz reakciók kimerítik szervezetünk erőforrásait, megváltozik a szervezet biokémiája. A stresszt kiváltó élethelyzeten pörög az elménk, a nyomasztó gondolatok kimondva vagy kimondatlanul,  ott zakatolnak a fejünkben, megzavarva éjszakai nyugalmunkat, meggyengítve immunrendszerünket. Mesterien tudjuk előrevetíteni a legrosszabb lehetőségeket, és már növekszik is bennünk a félelem, a kétség, a harag, stb. szorító testérzetek kíséretében.

Autogén Tréninggel a gyors feltöltődésért, higgadtságért.

Az autogén tréning gyakorlása e belső feszültség csökkentésére, a nyugalmi állapot gyors és könnyed elérésére tesz bennünket képessé, a nyugalom és higgadtság helyreállításának  eszköze.  Alkalmazásával képessé válunk a belső béke helyreállítására, a fizikai és lelki kiegyensúlyozottság gyors elérésére, ami alap feltétele az élethelyzet józan, feszültség mentes megoldásának.

Az autogén tréning könnyen, bárki számára elsajátítható. Gyakorlása nagy mértékben növeli a testkontrollt, a testtudatosságot, a koncentráció képességet.  A testi folyamataink megismerése, érzékelése, irányítása különleges spirituális tapasztalat is, mely tudatosságunk kiterjedését  nagymértékben támogatja. Elménk lecsendesítésének képessége testünk regenerálódásának ad teret.

Az autogén tréning módszer folyamatos gyakorlással rutinszerűvé válik,  így a nyugalmi állapot gyorsan és könnyedén elérhető. Szervezetünk tudatos kontrolálása és ellazítása, lecsendesítése az idegrendszeren keresztül a stresszreakció leállítását ösztönzi. A módszer lényege, hogy a testi változásokat bizonyos formulák (szavak) ismételgetésével saját magad hozod létre. Az Autogén tréning tulajdonképpen egy önhipnózis technika. Hipnózisnál egy külső személy (hipnotizőr) mondja a szuggessziókat, az autogén tréningnél te magad használod a “szóirányításokat” a relaxált állapot eléréséhez. Bárki számára megtanulható, vannak akik gyorsabban, mások lassabban sajátítják el, kellő otthoni vagy csoportos gyakorlással segíthető a rögzülési folyamat.

Amiben segít neked testi-lelki szinten az Autogén Tréning:  Bővebben itt olvashatod!

A tanfolyami foglalkozások felépítése, díjazása: Bővebben itt olvashatod!

A tanfolyamokra előjelentkezés szükséges: e-mail: zsuzsanna.sugar@gmail.com

 Előjelentkezésről: Kérlek röviden fogalmazd meg, hogy miért szeretnéd megtanulni az Autogén Tréninget, milyen problémád van, ami leginkább motivált erre. Melyik napszak és napok a legalkalmasabbak számodra! Ez a csoportbeosztás miatt fontos! A tanfolyamdíjat készpénzben számla alapján, vagy átutalással is fizetheted díjbekérő számla alapján. Átutaláskor a díj megérkezése után kapod meg a végleges számlát! Jelezd, hogy készpénzben, vagy átutalással kívánsz fizetni, ne feledkezz meg a számlacímed megadásáról, hiszen nélküle nem lehetséges a számlakészítés!